DE AURA


de aura en zijn omhulsels
  1. fysiek omhulsel
  2. vitaal omhulsel
  3. mentaal omhulsel
  4. intellectomhulsel
  5. gelukzaligheidsomhulsel

De ziel, God en de immanente bezieling zijn niet aantoonbaar en ook niet weerlegbaar. Als er een verband moet worden gezocht tussen de fysieke wereld en de metafysische wereld kan dat volgens mij het beste door acceptatie van de aura.

Niet iedereen kan deze aura zien, dat is het lastige ervan, en ik kan en zal niemand de realiteit ervan opdringen. Maar bedenk hoeveel beschrijvingen er van de aura zijn. Je kunt er eigenlijk niet onderuit zonder een fors deel van de mensheid uit te sluiten.

De materialisten in de wetenschap beweren dat de aura illusie is, bijvoorbeeld slechts een nabeeld. Maar de aura is ook voelbaar en magnetiseurs kunnen er op die manier mee werken.

De gelaagdheid is als een regenboog, je kunt er meer of minder kleuren of lagen in herkennen. Daardoor wordt de aura soms op verschillende manieren beschreven, met vijf of meer lagen. Ik ga uit van de yogatraditie met vijf lagen, van afnemende dichtheid, toenemende omvang, die steeds de grovere lagen doordringen.


LICHAAM EN GEEST

Buiten het fysieke omhulsel, het bekende lichaam, vinden we nog vier omhulsels die met onze geest te maken hebben.

Daar worden we ons bewust van de zintuigelijke waarnemingen. Ook treffen we daar het ego, het denken, het intellect, het karma en het karakter.

Daar nog weer buiten vinden we de onstoffelijke ziel, die alle omhulsels doordringt en tot leven wekt. Deze wekt in ons het verlangen naar liefde, schoonheid, waarheid, goedheid, geluk en vrijheid. Ze is de basis van ons bewustzijn.

Het fysieke lichaam is het instrumentarium voor de aura en de ziel. Zonder het juiste DNA of voldoende ontwikkelde hersenen kan de ziel haar verlangens niet uitvoeren. Ook kan karma niet worden uitgewerkt. Lage vitaliteit en eventuele ziekte kunnen daarvan het gevolg zijn.


ALTERNATIEF

Deze fijnstoffelijke problemen kunnen soms worden hersteld door alternatieve geneeswijzen. Bijna altijd werken deze via het vitale omhulsel. Zoals bij magnetiseren, reiki, homeopathie, acupunctuur, edelsteentherapie en aurahealing. Omdat de ‘hogere’ omhulsels moeilijk te behandelen zijn, zijn de effecten lang niet altijd blijvend en, afhankelijk van de kwaliteit van de behandelaar, ook niet altijd even sterk.